Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Jaf' universitar în plină pandemie - Absolvenţii de medicină de la Cluj, taxaţi ilegal pentru propriile diplome

Studenti

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca le cere 800 de lei absolventilor pentru eliberarea anticipată a diplomei de medic, contrar prevederilor legale. Dezvăluirea este făcută de Andrei Nicolae Popa, student al Universităţii Bucureşti, care a contestat în instanţă mărirea taxelor de studiu în plină pandemie. O taxă asemnănătoare pentru eliberarea diplomelor de studii există şi la Universitatea Bucureşti, însă nu de 800 de lei, ci de 200 de lei.

"Asta se intampla in conditiile in care diplomele sunt venite deja de la Imprimeria Nationala iar art. 13, alin. (1), lit. B) din Ordinul nr. 3666/2012 prevede ca eliberarea actelor de studii este GRATUITA.

Speta este interesanta pentru toti studentii din toate universitatile, deoarece e caz clasic de hotie prin care universitatile incearca sa mai faca in mod ilegal rost de bani.

Cum fac?

1. Se folosesc de termenul de protectie de 12 luni, durata maxima in care au obligatia sa elibereze GRATUIT actele de studii, dar ei le primesc, in fapt, mai repede de la Imprimeria Nationala.

2. Apoi se folosesc de un regulament intern nelegal care spune ca, daca vrei diploma mai repede, trebuie sa platesti.

3. Universitatile de medicina din tara folosesc din plin manevra, deoarece profita de faptul ca absolventii se grabesc sa se angajeze ca medici, unii dintre ei in afara tarii, si au nevoie de diploma.

! Caracterul GRATUIT al eliberarii actului de studiu se mentine tot timpul, deoarece Ordinul nr. 3666/2012 nu distinge dupa cum el se elibereaza la termen sau anticipat. Termenul de 12 luni e termen de protectie pentru stat, nu pentru universitate, pentru a se da timp acestuia sa imprime documentele. Cu alte cuvinte, odata venita diploma la universitate, aceasta nu mai poate dispune de ea, ci trebuie sa ti-o elibereze de indata.

Oare nu vede niciun procuror abuzurile pe care le fac universitatile din Romania?

P.S.: Cum vreti sa ramana tinerii medici in tara cand primii care isi bat joc de ei sunt chiar universitatile de medicina?!

P.P.S: Va place ce face CONSILIU' DE ADMINISTRATIE?", scrie Andrei Nicolae Popa pe Facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.