Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jaful de la CJ Braşov. Ce a găsit DNA

Aristotel Cancescu

Liberalul Artistotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a fost reţinut pentru 24 de ore. Procurorii au efectuat luni 15 percheziţii în judeţul Braşov, inclusiv la domiciliile șefilor din CJ Brașov: președintele Aristotel Căncescu (PNL), vicepreședintele Mihai Pascu (PC) şi şeful Serviciului de achiziţii publice, Emil Cirică. Ancheta procurorilor vizează modul în care apropiaţi ai lui Căncescu au primit contracte din bani publici.

Conform evz.ro, prima firmă vizată de DNA este Gotic SA, care aparține deputatului de Brașov Ion Diniță (PC). Demnitarul a avut sau are în derulare nu mai puțin de 70 de contracte cu diverse instituții publice din județ, de la primării comunale la CNADNR-ul local. În ultimii șase ani, valoarea acestor înțelegeri s-a ridicat la 112 milioane de lei.

O altă firmă vizată de controlul procurorilor este Ramb Sistem, societate care a primit două contracte importante din partea CJ Brașov. Primul contract are o valoare de 21 milioane de lei , fără TVA. Al doilea contract a fost de 10,3 milioane de lei, fără TVA. Ramb Sistem SRL este condusă de un vechi prieten al lui Aristotel Căncescu, Gabriel Bâgiu. În prezent, firma este radiată, mai scrie evz.ro.

Ancheta DNA a pornit de la un raport al Curții de Conturi de acum doi ani, care releva că, în Brașov, au fost cheltuiți ilegal 8.387.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.