Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jair Bolsonaro: Acordul de liber schimb UE-Mercosur va intra în vigoare în maximum trei ani

UOL Notícias
Bolsonaro

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat duminică că ar putea dura până la trei ani pentru intrarea în vigoare a acordului de liber schimb convenit între UE și blocul sud-american Mercosur, deoarece depinde de aprobările parlamentelor din toate țările implicate, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Vineri, UE și Mercosur au încheiat două decenii de negocieri, angajându-se în deschiderea unor noi piețe, în fața unei curent tot mai puternic al protecționismului.

Într-un interviu după sosirea de la summitul G20 de la Osaka, Japonia, Bolsonaro a adăugat că se așteaptă ca Congresul Braziliei să fie unul dintre primii care aprobă tratatul UE-Mercosur.

"(Acordul) intră în vigoare într-un an sau trei ani, în funcție de parlamente ... Poate că al nostru va fi unul dintre primele care îl vor aproba, sper", a declarat el jurnaliștilor la sosirea în Brasilia.

Bolsonaro a numit călătoria sa la summitul G20 "o misiune îndeplinită", atribuind succesul faptului că miniștrii săi au fost aleși pe motive tehnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.