Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jair Bolsonaro acuză o jurnalistă că vrea să facă să cadă guvernul său

Jair Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a acuzat o jurnalistă de la unul dintre principalele cotidiane ale ţării că doreşte "să facă să cadă" guvernul, prin intermediul anchetelor critice împotriva unuia dintre fiii săi, informează luni AFP preluată de Agerpres.

Preşedintele de extremă dreapta a distribuit duminică pe contul său de Twitter un fragment audio însoţit de o fotografie a jurnalistei Constanca Rezende de la cotidianul Estado de Sao Paolo, însoţindu-le cu următoarele comentarii: "Constanca Rezende de la 'O Estado de SP' declară că vrea să ruineze viaţa lui Flavio Bolsonaro şi caută destituirea lui Jair Bolsonaro (...). Ei vor să facă să cadă guvernul prin şantaj, dezinformare şi scurgeri de informaţii".

Jurnalista realizează anchete asupra acţiunilor financiare suspecte ale unui şofer şi bodyguard al lui Flavio Bolsonaro, senator şi fiul cel mare al preşedintelui. În fragmentul audio reprodus, ea declară în engleză că acest dosar poate să-l "compromită", să-l "ruineze pe Bolsonaro" şi adaugă: "Cred că este un caz de destituire", însă fără a preciza că aceasta este motivaţia anchetelor sale.

Cotidianul a explicat că jurnalista sa evalua astfel anvergura potenţială a cazului, dar că "munca sa nu avea nicio legătură cu vreo intenţie în acest sens" şi că declaraţiile ei "au fost deformate".

Afirmaţiile ei au fost difuzate iniţial într-un interviu publicat la 6 martie pe blocul cineastului marocan Jawab Rhalib, pe portalul public al site-ului francez de informaţii Mediapart. Potrivit lui Rhalib, interviul a fost realizat de una dintre "sursele sale", un student al unei universităţi britanice a cărui "lucrare de sfârşit de studii" viza tematica reacţiei mass-media din Brazilia la instalarea la putere a lui Bolsonaro. În acest interviu, cineastul marocan conchide că "adevărata motivaţie a acoperirii mediatice negative" este de a-l "ruina pe preşedintele Jair Bolsonaro şi de a provoca destituirea lui".

Potrivit Estado de Sao Paulo, fragmentul audio difuzat provine dintr-o conversaţie care a avut loc la 23 ianuarie între Rezende şi o persoană care se identifica drept Alex MacAllister şi care susţinea că face "un studiu comparativ între Donald Trump şi Jair Bolsonaro".

Susţinătorii preşedintelui brazilian s-au mobilizat rapid pe Twitter, în timp ce sute de jurnalişti au manifestat în sprijinul Constancei Rezende, denunţând ceea ce ei au calificat drept un nou atac împotriva presei din partea administraţiei Bolsonaro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.