Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jair Bolsonaro - Nu există nicio îndoială asupra faptului că nazismul este o mişcare de stânga

Jair Bolsonaro

Aflat în vizită oficială în Israel, preşedintele de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a afirmat marţi, imediat după ce a vizitat Muzeul Holocaustului din Ierusalim, că "nu există nicio îndoială" asupra faptului că nazismul este o mişcare de stânga, informează miercuri AFP potrivit Agerpres.

Revenit la hotel, şeful statului a fost abordat de un jurnalist brazilian care l-a întrebat dacă este de acord cu recentele declaraţii ale ministrului său de externe, care a afirmat că nazismul este de stânga. "Fără nicio îndoială. Ce este partidul socialist? (Este) Partidul naţional-socialist german", a spus preşedintele Braziliei.

Mass-media braziliene nu au ezitat să amintească marţi că Centrul pentru Memoria Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim explică în mod clar pe site-ul său că nazismul se înscrie în ascensiunea "grupărilor radicale de dreapta" din Germania.

Însă ministrul afacerilor externe brazilian, Ernesto Araujo, şi el aflat în vizită în Israel, într-un interviu recent pe un canal YouTube a definit fascismul şi nazismul drept "fenomene de stânga". "Stânga este speriată de fiecare dată când reapare dezbaterea asupra posibilităţii de a califica nazismul drept o mişcare de stânga", a plusat el sâmbătă pe blocul său, Metapolitica17.

Pe acest blog, el a denunţat deja teoriile controversate asupra "marxismului cultural" care "a influenţat dogma ştiinţifică a încălzirii climatice" sau faptul că, potrivit lui, "obiectivul ultim al mondializării este de a rupe legăturile între Dumnezeu şi oameni".

Jair Bolsonaro a sosit în Israel duminică, pentru o vizită de trei zile, şi a creat un precedent diplomatic luni, devenind primul şef de stat care s-a deplasat la Zidul Plângerii în compania unui premier israelian.

El nu şi-a respectat promisiunea de a transfera ambasada Braziliei de la Tel Aviv la Ierusalim, după cum a făcut-o omologul său american Donald Trump, preferând să anunţe deschiderea unui birou diplomatic în Oraşul Sfânt.

În condiţiile în care Brazilia este primul exportator mondial de carne halal, Bolsonaro trebuie să menajeze relaţiile cu ţările arabe. Cu toate acestea, el a atras furia palestinienilor, care au denunţat o încălcare a dreptului internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.