Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jair Bolsonaro transformă Brazilia într-un paradis al armelor: Incredibil ce decizie a luat preşedintele

armament

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a semnat miercuri un ordin care va relaxa legislația referitoare la armele de foc, iar printre prevederile documentului se numără și modificarea regulilor privind importurile de arme, potrivit CNN, potrivit mediafax.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

De asemenea, oridinul semnat de Bolsonaro prevede și o creștere a cantității de muniție pe care o persoană o poate cumpăra anual. Astfel, documentul prevede că numărul de cartușe pe care le poate achiziționa într-un an crește de la 50 la 5.000.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Liderul brazilian a anunțat semnarea decretului în cadrul unei conferințe de presă și a declarat că deținerea de arme este un drept al cetățenilor, însă aceștia trebuie să respecte anumite reguli. Relaxarea legilor referitoare la deținerea de arme de foc a fost o promisiune de campanie a lui Jair Bolsonaro, notează CNN.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Printre modificări se numără simplificarea procedurii de transferare a proprietății asupra armelor, dar și reducerea restricțiilor privind importurile de arme. Astfel, ordinul elimină prevederea legală conform căreia importurile de arme erau permise doar dacă nu existau modele similare produse în țară.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

Bolsonaro a mai semnat un decret privind armele de foc și în ianuarie. Acesta prevedea relaxarea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să cumpere o armă. Ordinul semnat miercuri de președintele brazilian intră în vigoare în 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.