Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jakub Blaszczykowski și-a anunțat retragerea din fotbal

etimg.com
minge

Fostul căpitan al Poloniei și fotbalist al Borussiei Dortmund, Jakub Blaszczykowski, a declarat joi că a decis să-și încheie cariera de jucător.

În vârstă de 37 de ani, al doilea cel mai selecționat jucător al țării sale (109), după Robert Lewandowski (142), a debutat la echipa națională în martie 2006, într-un meci amical câștigat în fața Arabiei Saudite, conform News.ro.

El s-a retras din fotbalul internațional în iunie, într-un meci amical cu Germania, părăsind terenul în fața unei gărzi de onoare din partea ambelor echipe.

"Orice drum are un sfârșit... Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijinul extraordinar pe care l-am primit la fiecare pas. A meritat să joc, să mă sacrific pentru voi", a spus Blaszczykowski pe Instagram.

El își agață ghetele în cui după o a doua perioadă la Wisla Cracovia, echipă din liga secundă poloneză, unde a jucat prima dată între 2004-2007 și a câștigat prima ligă poloneză în 2005 înainte de a ajunge la Dortmund.

El a jucat aproape 200 de meciuri în Bundesliga pentru Dortmund în perioada 2007-2016, ajutându-i să câștige două titluri de campion, o Cupă a Germaniei și trei Supercupe, precum și să se claseze pe locul al doilea în Liga Campionilor în 2012-2013.

Șederea sa la Dortmund s-a încheiat cu un împrumut de un an la Fiorentina, echipă din Serie A, după care Blaszczykowski s-a întors în Germania în august 2016, cu un contract pe trei ani la VfL Wolfsburg.

Blaszczykowski își va lua rămas bun pe 5 august, în timpul primului meci pe teren propriu al lui Wisla din sezonul 2023-24, a anunțat clubul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.