Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jammu și Kashmir ies de sub asediu: Guvernul de la New Delhi a anunțat că va ridica treptat restricțiile la comunicații

kashmir

Guvernul de la New Delhi a anunțat marți că va ridica restricțiile din Jammu și Kashmir „în mod progresiv”, după restricționarea accesului la telefonie și internet în acest stat, potrivit France 24, potrivit Mediafax.

Autoritățile indiene au decis pe 4 august să blocheze accesul populației la serviciile de telecomunicații și au instituit stare de asediu în acest stat, pentru a evita organizarea unor proteste de amploare față de decizia de revocare a statului special al Kasmirului indian. Zeci de mii de militari suplimentari au fost trimiși la Srinagar, principalul oraș din acest stat.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

Un purtător de cuvânt al Ministerului indian de Interne a anunțat marți pe Twitter că restricțiile „vor fi ridicate în mod progresiv” în Kashmir. Serviciile de telecomunicații în zona Jammu din statul Jammu și Kashmir au fost reluate „după o evaluare făcută de autoritățile locale competente”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

De asemenea, acesta a mai informat că serviciile medicale sunt oferite cetățenilor „fără niciun impediment”, iar medicamentele necesare spitalelor din acest stat sunt asigurate.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

Guvernul federal al Indiei a anunțat revocarea articolului 370 privind statutul special constituțional al regiunii Kashmir și a informat că plănuiește restructurarea teritoriul disputat.

Articolul 370 permitea regiunii Kashmir să aibă propria sa constituție, un steag separat și autonomie în aproape toate domeniile, cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.