Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria, precizări de ULTIMĂ ORĂ despre protestatarii 'săltaţi' de la Ministerul Justiţiei

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Jandarmeria oferă explicaţii după incidentele de marţi seara, când mai mulţi protestatari au aruncat ketchup pe faţada Ministerului Justiţiei, aceştia fiind conduşi la secţie de poliţie şi amendaţi.

"În seara zilei de 19 februarie, mai multe persoane au aruncat cu obiecte și substanțe către sediul Ministerului Justiției, moment în care jandarmul care asigură paza și protecția obiectivului a solicitat în sprijin un echipaj de jandarmerie, pentru a interveni și a opri activitatea persoanelor turbulente.

Șapte persoane au fost conduse la secția de politie pentru identificare și aplicarea măsurilor legale.

In urma incidentului, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, săvârșirea în public de gesturi obscene, proferarea de injurii sau cuvinte jignitoare. De asemenea, au fost sesizate organele abilitate pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii publice", precizează Jandarmeria.

CITEȘTE ȘI: Aciditatea din corp, cauza lipsei de energie și a obezității

Câțiva manifestanți, printre care și protestatarul Marian Moroșanu, poreclit "Ceaușescu", au mers, marți seara, în fața Ministerului Justiției după ce Executivul a modificat prin ordonanță de urgență legile justiției și au aruncat cu ketchup pe pereți, în semn de protest.

Oamenii prezenți în fața ministerului au protestat față de modificările aduse legilor justiției și unii dintre ei au dat cu ketchup pe pereții ministerului.

Printre protestatarii prezenți la ministerul Justiției s-a numărat și protestatarul Marian Moroșanu, poreclit "Ceaușescu". Marian Ceaușescu este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache și, împreună cu alți protestatari #rezist, a lipit afișe pe garajul parlamentarului și l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, președinte al Curții Constituționale. Marian Moroşanu, poreclit „Ceauşescu” este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ. Acesta susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

La fata locului au apărut și jandarmii, care i-au ridicat pe unii dintre manifestanți.

Pe 14 ianuarie 2019, protestatarul Mihai Cristian Dide a aruncat cu vopsea roşie pe scările Ministerului Justiţiei, în semn de protest faţă de crima de la Mediaş, unde un tânăr de 25 de ani a fost ucis de un fost deţinut eliberat în urma recursului compensatoriu.

CITEȘTE ȘI: Plictiseala, PERICOL pentru creier. TOP 10 exerciţii care îmbunătăţesc memoria .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.