Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Română se mândreşte: Am păzit transportul pentru 8 opere ale lui Brâncuşi

Foto Facebook
jandarmi montani drapel

Jandarmeria Română se alătură celor care transmit mesaje cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la naşterea lui Brâncuşi: „Am asigurat la începutul acestui an paza și securitatea transportului pentru 8 opere ale marelui sculptor român Constantin Brâncuși, asigurate la 116 milioane de euro.

„Știați că cea mai mare valoare a unui transport avut în paza Jandarmeriei Române s-a ridicat la suma de 116 milioane de euro? Jandarmeria Română, prin structurile specializate, a asigurat la începutul acestui an paza și securitatea transportului pentru opt opere ale marelui sculptor român Constantin Brâncuși, ce au fost asigurate de proprietar la 116 milioane de euro. Toate operele de artă au ajuns în siguranță la destinație. #Brâncuși”, scriu jandarmii pe Facebook.

Citește și: ALERTĂ - Doi foşti miniştri şi alţi lideri ALDE pleacă la PNL (surse)

Miercuri se împlinesc 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Constantin Brâncuşi, născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, din judeţul Gorj, şi decedat pe 16 martie 1957, la Paris, în Franţa, figură centrală în mişcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

În noiembrie 2015, era promulgată legea pentru declararea Zilei Brâncuşi ca sărbătoare naţională, stabilită pe 19 februarie. Legea a fost iniţiată ca o "reparaţie morală faţă de refuzul şi umilirea" lui Constantin Brâncuşi de către statul român. Legea prevede că, pe 19 februarie, autorităţile administraţiei publice locale şi centrale pot organiza şi sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.