Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Vâlcea desfăşoară la ICSI un amplu exerciţiu de pregătire pentru intervenţii la obiectivele nucleare

Inquam Photos/ Octav Ganea
miting sustinere jandarmerie

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a început luni, la Institutul Naţional de Dezvoltare-Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI) din Râmnic, un amplu exerciţiu pentru antrenarea jandarmilor şi a celorlalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în cazul unor situaţii de urgenţă ce ar putea să apară la obiectivele nucleare potrivit Agerpres.


Şeful Direcţiei Pază şi Protecţie Instituţională din cadrul Jandarmeriei Române, col. Mihai Cristian, a precizat că în momentul de faţă nu există un pericol real la Institutul de Criogenie din Râmnic, scopul exerciţiului fiind doar acela de a testa dacă aceste instituţii sunt pregătite pentru astfel de situaţii, pentru a avea o imagine cât mai clară în acest sens, scenariul acestui exerciţiu urmând să rămână secret.

"Considerăm că eficientizăm în acest fel activitatea şi reuşim să valorificăm mai bine resursa umană. Încercăm să dezvoltăm cât mai mult şi să implementăm sisteme tehnice şi să dezvoltăm aria de supraveghere mai eficient. (...) Despre scenariu nu putem să spunem mai mult în momentul de faţă, fiindcă ar însemna să facem un exerciţiu ca multe altele, în care nici nu apucam să dăm comanda, că erau pregătiţi toţi la colţul clădirii. Încercăm să vedem aşa, chiar dacă va fi mai greu, chiar dacă vom vedea şi anumite întârzieri sau poate reacţii la care se aşteaptă sau nu se aşteaptă cei care vor primi 'injecţia', cum îi spunem noi. Cadrul general este creat pe baza obligaţiilor şi atribuţiilor fiecărei instituţii. Fiecare instituţie ştie ce are de pregătit şi de făcut, doar că nu ştie speţa, însă asta nu îi împiedică să arate la fel ca de obicei, în situaţii reale", a spus reprezentantul Jandarmeriei Române.

Acesta este primul astfel de exerciţiu ce are loc la un obiectiv nuclear din ţară. El se va desfăşura pe 8 şi 9 octombrie, participanţi fiind jandarmi, poliţişti, angajaţi ai SRI, personal medical al MAI, precum şi pompieri. Printre situaţiile de criză ce vor fi simulate urmează să fie proteste ale angajaţilor şi ale organizaţiilor pentru protecţia mediului, atac armat, precum şi un accident rutier în timpul unui transport nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.