Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmi cercetaţi disciplinar după ce au folosit sprayul lacrimogen şi o fetiţă a avut nevoie de îngrijiri medicale

dosare

Jandarmii care au folosit spray-ul lacrimogen şi fetiţa unui suporter a avut nevoie de îngriijiri medicale, după meciul de handbal care a avut loc joi, în oraşul Cisnădie, sunt cercetaţi disciplinar din cauză că "intervenţia acestora a fost disproporţionată şi în neconcordanţă cu situaţia de fapt", a anunţat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, Floriana Picioiu, potrivit Agerpres.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu a cerut scuze tuturor spectatorilor de la evenimentul sportiv din Cisnădie, pentru disconfortul creat ca urmare a acţiunii jandarmilro.

"În legătură cu evenimentul produs ieri la finalul meciului de handbal, care a avut loc în Sala Polivalentă Măgura Cisnădie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu face următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate cu privire la modul de acţiune al jandarmilor, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu s-a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a jandarmilor, întrucât s-a constatat faptul că intervenţia acestora a fost disproporţionată şi în neconcordanţă cu situaţia de fapt, nefiind respectate procedurile de intervenţie legale. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu transmite scuze publice tuturor spectatorilor de la evenimentul sportiv, pentru disconfortul creat ca urmare a acţiunii jandarmilor. Facem precizarea că, de fiecare dată, în mod transparent, vom face publice toate concluziile verificărilor interne şi acolo unde vor fi constatate abateri de la normele legale, vor fi aplicate sancţiuni conform legii", a declarat purtătorul de cuvânt Floriana Picioiu.

Suporterii din Vâlcea au tras de plasa de siguranţă a terenului, la finalul meciului, "manifestându-şi euforic bucuria câştigului, (...) în încercarea de a intra pe teren", potrivit Jandarmeriei Sibiu. Poliţiştii locali au chemat în ajutor jandarmii, care susţin că "suporterii deveniseră foarte agresivi, adresând injurii şi ameninţări forţelor de ordine".

Din altercaţia jandarmilor cu cei 30 de suporteri în sala din Cisnădie, o fetiţă a avut de suferit, după ce jandarmii au folosit spray-ul lacrimogen.

"Din grupul de aproximativ 30 de suporteri violenţi, jandarmii au reuşit să îl extragă pe liderul galeriei, moment în care ceilalţi au devenit agresivi, împingând forţele de ordine, jandarmii fiind nevoiţi să folosească spray-ul de mână iritantlacrimogen pe care îl aveau în dotare. În urma acestei acţiuni, o minoră a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta era însoţită de tatăl său, suporter care făcea parte din acest grup de suporteri. Minora a fost scoasă în afara sălii, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale", au transmis cei de la Jandarmeria Sibiu, joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.