Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii au exersat salvarea a patru turişti străini blocaţi pe stâncile din Cheile Bicazului

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Jandarmii nemţeni au participat la un exerciţiu de salvare a patru turişti străini care ar fi rămas blocaţi pe stâncile din zona Cheilor Bicazului, la limita cu judeţul Harghita, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru, a declarat, joi, că, potrivit scenariului, doi turişti încercau să coboare cu ajutorul unei corzi un perete stâncos din zona "Stânca Altarului" şi au rămas blocaţi, iar alţi doi, din acelaşi grup, au suferit atacuri de panică.

Citește și: Un bărbat a fost lovit mortal de un TIR pe trecerea de pietoni

"În scurt timp, aceştia au fost localizaţi de jandarmi, aflându-se la o distanţă destul de mare de sol, fără a avea posibilitatea de a coborî sau urca. Prin aplicarea procedeelor tehnice specifice alpinismului şi comunicare permanentă, turiştii au fost coborâţi în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale'', a spus Gabriela Magdalena Muraru. 

Ea a adăugat că scopul exerciţiului a fost de realizare a unui antrenament în comun, pe parcursul căruia s-a urmărit modul de gestionare a unui apel şi de solicitare a sprijinului celei mai apropiate echipe, timpul de intervenţie, calmarea persoanelor care suferă atacuri de panică, perfecţionarea pregătirii şi deprinderilor executării intervenţiilor de salvare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.