Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii braşoveni au executat peste 16.000 de misiuni de ordine publică - Niciuna nu a necesitat intervenţia în forţă

jandarmi montani

Jandarmii braşoveni au participat, în 2019, la peste 16.000 de misiuni de ordine publică şi acţiuni de intervenţie ca urmare a apelului la 112, la niciuna dintre acestea neînregistrându-se acte de tulburare gravă a ordinii publice care să impună intervenţia în forţă, se arată într-o informare transmisă joi de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov potrivit news.ro

Conform sursei citate, IJJ Braşov a executat peste 400 de acţiuni de protecţie antiteroristă, peste 160 de acţiuni la evenimente sportive, 13 la manifestări de protest, 13 la vizite oficiale etc.

Dintre acţiunile de intervenţie în urma apelurilor la 112, cele mai multe au fost pentru salvare evacuare - 56 şi pentru aplanare de conflicte - 17, restul pentru alte solicitări.

În anul 2019, jandarmii braşoveni au constatat 81 de infracţiuni flagrante - majoritatea pentru furturi şi respectiv lovire sau alte violenţe - pentru care au fost întocmite 77 de acte de sesizare pentru începerea urmăririi penale. De asemenea, au fost aplicate peste 3100 de sancţiuni contravenţionale - 1335 avertismente scrise şi 1854 amenzi în valoare de 1,4 milioane de lei - şi au fost ridicate 1545 de bunuri, ca urmare a constatării unor abateri de la prevederile legale.

Totodată, a fost asigurată paza pentru 30 de obiective şi, în premieră, în 2019, jandarmii au participat la paza pentru Serviciul de Probaţiune Braşov.

"Deficitul de personal a fost ameliorat semnificativ în 2019 prin încadrarea a 24 de subofiţeri şi a unui ofiţer, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ specializate (Academia de Poliţie şi şcolile de subofiţeri)", se mai arată în informarea transmisă de IJJ Braşov.

Evaluarea activităţii IJJ Braşov pe 2019 a avut loc joi, la eveniment participând reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai instituţiilor cu care Jandarmeria Braşov cooperează în îndeplinirea misiunilor, a menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.