Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii le-au întins o cursă: Zeci de șoferi care mergeau la protest la Constanța au fost lăsați fără permis de poliție

ipj cluj
politia

Zeci de şoferi care se îndreptau către protestul desfăşurat la unele dintre intrările în Portul Constanţa au rămas, în noaptea de marţi spre miercuri, fără permisele de conducere, ei susţinând că un echipaj de jandarmi le-ar fi întins "o cursă".

Oamenii au spus, pe reţele de socializare, că ar fi fost dirijaţi de jandarmi să meargă pe contrasens, pe banda de urgenţă a autostrăzii A4, ulterior fiind opriţi de poliţişti şi sancţionaţi.

Protestele fermierilor şi transportatorilor au continuat marţi seară, la Constanţa, pentru a patra zi consecutiv, aceştia blocând unele dintre căile de acces în Portul Constanţa Sud - Agigea. Conform protestatarilor, miercuri după-amiază intenţionează să continue acţiunea revendicativă în faţa sediului Prefecturii Constanţa, iar seara la porţi ale portului.

Fermieri şi transportatori cu zeci de camioane şi autoturisme au blocat, luni seară, unele dintre porţile de intrare în Portul Constanţa Sud - Agigea, pe reţele de socializare făcându-se apel ca numărul acestora să crească. Anterior, ample proteste au avut loc la Constanţa în serile de sâmbătă şi duminică, fiind paralizat traficul rutier pe şoseaua de centură a municipiului, respectiv bulevardul către ieşirea din oraş spre sudul litoralului.

UPDATE  Jandarmeria neagă vehement că ar fi întins vreo capcană

Jandarmeria dezminte că le-a întins o capcană protestatarilor în Constanța. Recunoaște însă că mașina jandarmilor a întors pe contrasens, pe banda de urgență, după ce „a primit o nouă misiune”.

Jandarmeria precizează că, marți, coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoțită de o autospecială de jandarmi, cu direcția către Port.

„Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi și autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staționeze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porților 7 și 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecționat către aceste zone. Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgență, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgență spre zona porților 7 și 9”, transmite Jandarmeria.

În plus, spune sursa citată, un jandarm a coborât din mașină după ce a observat că o parte dintre autovehiculele intenționează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere că trebuie să staționeze în locul unde se aflau: „menționăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceștia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care faceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a acestora, fără a fi rezultatul unei indicații din partea forțelor de ordine”.

O coloană de protestatari transportatori și fermieri care circula pe sens greșit pe Autostrada A4 a fost oprită în Constanța. Zeci de șoferi au fost amendați, iar protestatarii au acuzat jandarmii că le-ar fi întins o capcană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.