Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmul telecomunicaţiilor din Rusia cere anularea licenţei site-ului ziarului Novaia Gazeta

@TRTWorldNow
Novaia Gazeta Novaya

Jandarmul telecomunicaţiilor din Rusia a cerut anularea licenţei site-ului de internet al ziarului independent Novaia Gazeta, a anunţat joi redacţia sa, care şi-a suspendat activitatea în Rusia la sfârşitul lui martie, în plină represiune a criticilor conflictului din Ucraina, relatează AFP.

Potrivit ziarului, agenţia Roskomnadzor a depus o cerere la un tribunal pentru anularea licenţei de difuzare în calitate de media a www.novayagazeta.ru, ceea ce va duce teoretic la interzicerea publicării de conţinuturi jurnalistice.

Acest site oferă acces liber şi gratuit la arhivele ziarului, reputat pentru anchetele sale privind corupţia elitelor ruseşti şi gravele încălcări ale drepturilor omului, în special în Cecenia, potrivit Agerpres.ro.

La sfârşitul lui martie, Novaia Gazeta, al cărei redactor şef, Dmitri Muratov, a primit în 2021 premiul Nobel pentru pace, a decis să-şi suspende publicarea online şi pe hârtie, de teama unei interdicţii.

Autorităţile îi reproşează că a încălcat legea privind organizaţiile şi indivizii desemnaţi "agenţi ai străinătăţii". Media sunt constrânse să anunţe cu scrupulozitate acest statut atunci când evocă o entitate desemnată "agent al străinătăţii", sub riscul sancţiunilor.

Din cauza pretinselor încălcări ale acestei legi Roskomnadzor a cerut anularea licenţei de difuzare a www.novayagazeta.ru.

În caz de anulare, acest site "nu va mai fi considerat o media, ci un site de internet obişnuit", a anunţat joi redacţia Novaia Gazeta, precizând că o plângere vizează şi ediţia sa tipărită.

"Ne pregătim de audieri, să ne apărăm drepturile. Suntem aici şi vom rămâne. Nu ne luăm la revedere", a adăugat aceasta.

Weekendul trecut, autorităţile ruse au blocat un alt site de internet lansat de Novaia Gazeta şi dedicat unei noi reviste, "Novaia Raskaz-Gazeta", publicată de redacţia sa în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.