Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonezii aprobă interzicerea spectatorilor din străinătate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conform unui sondaj

monitoruldeneamt.ro
Japonia steag

Aproximativ 85 la sută dintre japonezi au aprobat decizia de a interzice spectatorii veniţi din străinătate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conform unui sondaj publicat luni, în timp ce susţinerea manifestată faţă de organizarea Olimpiadei, deşi scăzută, este într-o uşoară creştere, informează AFP, potrivit Agerpres.

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuiau să aibă loc iniţial în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus.

Sâmbătă, din cauza riscurilor sanitare considerate prea mari, autorităţile nipone şi responsabilii olimpici au luat decizia fără precedent de a exclude total prezenţa spectatorilor din străinătate la Jocurile programate în perioada 23 iulie - 8 august.

La rândul lor, organizatorii au calificat această decizie drept "decepţionantă", dar "inevitabilă" având în vedere că încearcă să organizeze evenimentul în deplină siguranţă.

Un sondaj realizat de cotidianul nipon Asahi, sâmbătă şi duminică, a arătat că 85 la sută din persoanele chestionate consideră că spectatorilor străini ar trebui să le fie interzis accesul la eveniment, în timp ce doar 11 la sută consideră că aceştia ar trebui să fie autorizaţi să asiste.

Citește și: MOTIVARE CAB arată că ESCAPADA Elenei Udrea în Costa Rica și condamnarea din Gala Bute au SPORIT anii ÎNCASAȚI - 'Comportamentul ei a fost unul DILATORIU'

Acelaşi sondaj indică, totodată, că 27 la sută din respondenţi consideră că Jocurile ar trebui să aibă loc în această vară, în timp ce 36 la sută consideră că acestea ar trebui să fie din nou amânate, iar 33 la consideră că ar trebui anulate.

Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.564 persoane, le-a propus participanţilor să aleagă dintre aceste trei opţiuni, în timp ce organizatorii Jocurilor exclud orice posibilă amânare.

Ultimele cifre arată că susţinerea faţă de Jocurile Olimpice este într-o uşoară creştere în Japonia. În luna ianuarie, un sondaj similar indica că doar 11 la sută din persoanele chestionate se considerau că Jocurile ar trebui să aibă loc în această vară, faţă de 21 la sută în februarie.

Un alt sondaj, realizat de agenţia de presă Kyodo în acest weekend, a relevat că 23,2% dintre persoanele chestionate consideră că Jocurile ar trebui să se desfăşoare conform programului, în timp ce 39,8 la sută ar prefera ca acestea să fie anulate.

Oficiali ai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi ai autorităţilor japoneze au anunţat sâmbătă, după o întâlnire, că nu se va permite accesul spectatorilor din alte ţări la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza riscurilor semnificative pentru sănătate în contextul pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.