Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia este în alertă maximă în sud-vestul ţării pentru ploi puternice

twitter.com
taifun japonia

Autorităţile nipone au activat sâmbătă alerta maximă în mai multe municipii din sud-vestul ţării, după ce Agenţia Meteorologică din Japonia (JMA) a avertizat cu privire la ploi torenţiale care au început deja să cadă asupra regiunii, relatează EFE.

A fost activată alerta de nivel 5 - cea mai înaltă în caz de dezastru natural - în mai multe prefecturi din Kumamoto, Miyazaki şi Kagoshima (toate în insula Kyushu) unde locuiesc aproximativ 245.000 de persoane, potrivit agenţiei Kyodo.

Alerta 5 implică faptul ca cei care nu au fost evacuaţi să se adăpostească în cel mai sigur loc posibil.

În acest caz, autorităţile au recomandat rezidenţilor din aceste municipii să rămână în casele lor, departe de râuri şi de alte cursuri de apă (în faţa pericolului de alunecări de teren) şi să urce la etajele superioare şi chiar pe acoperiş dacă este necesar.

Alerta maximă a fost declanşată la o săptămână după ce ploile abundente au determinat o amplă alunecare de teren, care a provocat 9 morţi şi 20 de dispăruţi în oraşul Atami (la 80 de kilometri sud-vest de Tokyo).

Nu există încă informaţii despre răniţi sau persoane dispărute la Kyushu, deşi prefectura din Kagoshima, unde JMA a avertizat că vor cădea ploi torenţiale, zeci de familii au rămas izolate după inundarea mai multor drumuri.

Localitatea Satsumasendai, din Kagoshima, se confruntă în prezent cu ploi abundente de până la 96,5 de milimetri pe oră, o cifra record potrivit JMA, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.