Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia a anulat ceremonia naţională în onoarea victimelor tsunami-ului din 2011, din cauza epidemiei de coronavirus

Danny Franks
Alerta Cod Portocaliu

Japonia a anulat în acest an din cauza epidemiei de coronavirus ceremonia naţională în onoarea victimelor cutremurului şi a tsunami-ului din 11 martie 2011, au anunţat vineri oficiali niponi, relatează AFP. scrie Agerpres.

În ultimii opt ani, premierul, membri ai familiei imperiale, parlamentari, diplomaţi şi reprezentanţi ai mass-media au participat în fiecare 11 martie la această ceremonie în memoria victimelor, alături de familiile îndoliate în urma acestei catastrofe.

Decizia a fost anunţată a doua zi după confirmarea amânării vizitei de stat în Japonia a preşedintelui chinez Xi Jinping, programată în primăvara acestui an. Tokyo a anunţat, de asemenea, plasarea în carantină începând de lunea viitoare a tuturor persoanelor venite din călătorii din China şi Coreea de Sud.

"Am căutat până în ultimul moment mijloace pentru menţinerea acestei ceremonii, de exemplu prin reducerea dimensiunii sale", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga.

"Cu toate acestea, având în vedere situaţia actuală, trebuie să facem totul pentru a preveni răspândirea bolii şi, cu sincer regret, anunţ că membrii Consiliului de Miniştri au decis să renunţe la organizarea acestei ceremonii de comemorare", a spus el.

Un moment de reculegere va fi ţinut miercuri la ora 14:46 (05:46 GMT), momentul exact în care, pe 11 martie 2011, s-a produs seismul cu magnitudinea 9 pe scara Richter în largul coastei de nord-est a Japoniei. Cutremurul a fost urmat de un tsunami devastator care a inundat o parte a centralei nucleare de la Fukushima, provocând cel mai grav dezastru nuclear din istorie după cel de la Cernobâl, în URSS, în aprilie 1986.

Peste 18.500 de persoane au fost ucise sau sunt în continuare date dispărute în urma acestei catastrofe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.