Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia anunță că începe înarmarea pentru... menținerea păcii

reuters
Fumio Kishida

Japonia va depune eforturi pentru a-şi consolida capacităţile diplomatice şi de apărare pentru a menţine pacea, a declarat sâmbătă premierul Kishida Fumio, potrivit postului public NHK, adăugând că dezvoltarea militară în întreaga ţară avansează, relatează Reuters.

Japonia este un aliat apropiat al Statelor Unite şi a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, sprijinind financiar Kievul şi alăturându-se sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei, scrie agerpres.ro.

"Acumularea militară, inclusiv dezvoltarea nucleară şi a rachetelor, s-a accelerat în zonele din jurul Japoniei, iar încercările de a schimba unilateral status quo-ul prin forţă se înmulţesc", a declarat Kishida la ceremonia de absolvire de la Academia Naţională de Apărare din Yokosuka, lângă Tokyo, potrivit NHK.

Japonia se confruntă cu "cel mai complex şi provocator" mediu de securitate de la cel de-Al Doilea Război Mondial, iar guvernul îşi va consolida capacităţile diplomatice şi de apărare pentru a menţine pacea şi pentru a preveni urgenţele de securitate, a adăugat el.

Kishida şi preşedintele american, Joe Biden, urmează să organizeze un summit pe 10 aprilie în Statele Unite, menit să stimuleze alianţa bilaterală de securitate de lungă durată în faţa influenţei chineze în creştere şi în contextul în care Coreea de Nord îşi continuă testele militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.