Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia: Autorităţile limitează numărul excursioniştilor pe muntele Fuji în acest weekend

pixabay
japonia

Autorităţile japoneze se pregăteau joi să impună, pentru prima dată, măsuri privind controlul numărului de excursionişti pe muntele Fuji în acest weekend, după ce au fost luate prin surprindere de afluxul mare de persoane anunţat, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potecile celui mai celebru vulcan din arhipelagul nipon, cu o altitudine de 3.776 metri, sunt deschise excursioniştilor din iulie până în septembrie, atrăgând mii de drumeţi care le escaladează deseori pe timpul nopţii pentru a se afla în vârf la răsăritul Soarelui.

Un număr important de turişti este aşteptat în acest weekend întrucât mulţi japonezi îşi iau concediul anual în această perioadă, iar lor li se vor alătura turiştii străini care au revenit în număr mare în Japonia după ridicarea restricţiilor legate de pandemia de COVID-19. Cursele de autobuz, tren şi hotelurile au fost rezervate cu mai multe săptămâni în avans.

Numărul turiştilor către vulcanul în continuare activ ar putea de asemenea să crească cu prilejul celei de-a 10-a aniversări a includerii acestui obiectiv în patrimoniul mondial UNESCO.

Responsabilii locali au declarat că măsurile preconizate - o premieră pentru muntele Fuji - nu echivalează cu o interdicţie totală a accesului, ci au drept obiectiv ''ghidarea'' excursioniştilor pe trasee, inclusiv întreruperea temporară a înaintării.

În cadrul acestei politici, poliţia locală va fi alertată şi invitată să intervină dacă potecile sunt prea frecventate cu riscul ''sporirii pericolului căderii de pietre'', potrivit unui comunicat al autorităţilor prefecturii Yamanashi.

Luna trecută, muntele Fuji a găzduit circa 65.000 de excursionişti, echivalentul unei creşteri de aproximativ 17% în comparaţie cu nivelul pre-pandemic din 2019, potrivit cifrelor oficiale.

Vulcanul, situat la o distanţă de circa două ore cu trenul de centrul Tokyo, este vizibil de la mare distanţă în zilele senine şi a fost imortalizat în numeroase opere de artă japoneză, printre care şi ''Marele val de la Kanagawa'', al maestrului stampelor, Hokusai (1760-1849).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.