Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia cere comunității internaționale să pună presiune pe Coreea de Nord

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Premierul japonez Shinzo Abe a declarat că comunitatea internaţională trebuie să crească presiunea asupra Coreii de Nord după lansarea de către această ţară a unei rachete balistice, relatează vineri Reuters.

Lansarea, care a avut loc vineri noaptea, la scurt timp de la lansarea unei alte rachete balistice intercontinentale, indică faptul că 'ameninţarea la adresa securităţii Japoniei a devenit gravă şi reală', a declarat Shinzo Abe jurnaliştilor după întrevederi cu miniştri ai cabinetului său, scrie agerpres.ro.

'Atât timp cât Coreea de Nord continuă astfel de acţiuni provocatoare, nu se poate evita menţinerea unui contact strâns cu comunitatea internaţională - începând cu SUA, Coreea de Sud, China şi Rusia - şi creşterea presiunii în continuare', a spus el.

Rachetă lansată de Coreea de Nord vineri ar putea fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care este un model mai avansat decât cele testat pe 4 iulie, a anunţat Yonhap, care citează surse militare sud-coreene.

Racheta a zburat peste 1.000 de kilometri şi a atins o altitudine de aproape 3.700 km, a anunţat Yonhap, care citează Marele Stat major al armatei sud-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.