Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia: China, principala amenințare la adresa securității Japoniei, devansând Coreea de Nord

KCCI.com
Coreea de Nord Japonia

Dezvoltarea accelerată a capacităților militare ale Chinei reprezintă principala amenințare la adresa securității Japoniei, devansând Coreea de Nord, în pofida indiciilor că regimul de la Phenian are în posesie rachete balistice cu ogive nucleare, se arată într-un raport anual al Guvernului nipon, relatează mediafax

Prima parte a documentului privind securitatea Japoniei, Carta Albă a Apărării, este alocat Statelor Unite, principalul aliat al Japoniei. Chinei îi este dedicată cea de-a doua parte a documentului, fiind pentru prima dată când Beijingul devansează Coreea de Nord, relatează postul ABC.

Rusia, considerată principala amenințare pentru Japonia în cursul Războiului Rece, este analizată în cea de-a patra secțiune a raportului.

"China trimite active aeriene și maritime în Pacificul de Vest și prin strâmtoarea Tsushima în Marea Japoniei cu o frecvență tot mai mare", a declarat Taro Kono, ministrul japonez al Apărării.

China încearcă frecvent să minimalizeze preocupările privind consolidarea capacităților și intențiile sale în plan militar, inclusiv o prezență sporită în zone disputate din Marea Chinei de Sud, susținând că dorește dezvoltarea pașnică a relațiilor cu statele vecine.

Potrivit Cartei Albe a Apărării, misiunile chineze de patrulare în apropierea teritoriului Japoniei constituie "o preocupare de securitate".

În contextul modernizării rapide a forțelor armate chineze, Japonia a achiziționat aeronave invizibile pe radar și alte arme avansate din SUA.

Coreea de Nord a efectuat în ultimele luni o serie de teste cu rachete, în contextul impasului în tratativele dintre Washington și Phenian, iar oficialii niponi cred că regimul nord-coreean a reuşit deja să miniaturizeze focoase nucleare. Miniaturizarea ar permite Coreei de Nord să echipeze rachete balistice cu focoase nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.