Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia comemorează 78 de ani de la atacul nuclear american asupra oraşului Nagasaki

hiroshima

Japonia a comemorat miercuri victimele bombardamentului atomic asupra oraşului Nagasaki în urmă cu 78 de ani, cu un apel către statele înarmate nuclear, relatează agenţia DPA,, potrivit Agerpres..

Primarul oraşului Nagasaki, Shiro Suzuki, a declarat că naţiunile cu arme nucleare ar trebui "să arate curaj" şi să se îndepărteze de ideea de descurajare nucleară. Declaraţia primarului a fost făcută în timpul unei ceremonii de comemorare, semnificativ redusă ca dimensiune din cauza unui taifun.

Din cauza furtunii, oaspeţii din ţară şi din străinătate, inclusiv prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida, nu au putut participa la ceremonie în persoană. Pentru prima dată după 1963, comemorarea nu a mai avut loc în Parcul Păcii, ci într-o sală de expoziţii din oraş.

Un moment de reculegere a fost păstrat la ceremonie la ora 11:02 (2:02 GMT) pentru a marca momentul din 9 august 1945 când bomba atomică "Fat Man" lansată de Statele Unite a explodat deasupra Nagasaki.

Numai în Nagasaki, aproximativ 70.000 de oameni au fost ucişi de impactul direct, în timp ce alţi 75.000 au fost răniţi.

Cu trei zile înainte, SUA loviseră Hiroshima cu altă bombă atomică. Japonia s-a predat la 15 august 1945, aminteşte DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.