Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia cumpără o insulă nelocuită pe care o va pune la dispoziție armatei americane pentru antrenamente

Investing.com
Japonia

Japonia a anunţat luni că urmează să cumpere o insulă nelocuită, situată în largul sud-vestului ţării, cu 132 de milioane de euro, cu scopul de a instala pe ea o instalaţie destinată antrenamentului armatei americane, relatează AFP, potrivit news.ro.

Tokyo şi Washingtonul au convenit în 2011 să mute centrul de formare a piloţilor de vânătoare americani pe Insula Mageshima, situată la aproximativ 30 de kilometri de ţărmul Kyushu, cea mai mare insulă din sudul arhipelagului nipon.

Un acord a fost încheiat vineri cu privire la cumpărarea Insulei Mageshima, ”în urma unor discuţii între Ministerul Apărării şi promotorul imobilizar care deţine cea mai mare parte a insulei”, a precizat un purtător de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshihide Suga.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

Operaţiunile americane de antrenament aerian se desfăşoară în prezent pe Insula Iwo Jima, la aproximativ 1.200 de kilometri sud de Tokyo.

Washingtonul a cerut mutarea, argumentând că Iwo Jima - locul unei bătălii-cheie în al Doilea Război Mondial - este prea departe de baza militară americană Iwakuni (vest), în care sunt staţionate avioane de vânătoare.

Yoshihide Suga a precizat că instalaţia de antrenament pentru aterizare urmează să fie construită ”la o dată apropiată” şi a adăugat că nu poate să prezinte detalii suplimentare din cauză că vânzarea nu a fost finalizată.

Forţele japoneze se limitează la apărare, în virtutea Constituţiei pacifiste a ţării, a cărei securitate depinde larg de Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.