Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia devine focar de coronavirus: Număr record de cazuri raportat de Tokyo

OMS
coronavirus epidemie china

Tokyo a raportat duminică peste 130 de noi cazuri de Covid-19, reprezentând cel mai mare număr înregistrat într-o zi de capitala japoneză.

În regiunea capitalei cu 13,5 milioane de locuitori, au fost depistate până acum mai mult de 1.000 de cazuri, informează news.ro.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Autorităţile locale au îndemnat oamenii să rămână în case. Duminică dimineaţă, guvernatorul Yuriko Koike a reiterat acest lucru şi a spus că „vieţile sunt în primejdie”.

„Cred că am intrat într-o nouă etapă... Vreau ca oamenii să se gândească din nou la cum să se protejeze, cum să îşi protejeze familiile şi, în acelaşi timp, societatea”, a spus ea.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

În Japonia au fost raportate în jur de 3.000 de cazuri de infectare şi 73 de decese provocate de Covid-19. Numărul testărilor însă este unul foarte scăzut, având în vedere că ţara are o populaţie de 127 de milioane de locuitori. Până vineri, în Japonia au fost efectuate puţin peste 34.500 de teste.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate aproximativ 1,2 milioane de cazuri de infectare şi peste 64.000 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 244.000 de oameni au fost vindecaţi.

Citește și: Video Momentul în care un primar PSD ia șpagă, în plină epidemie de coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.