Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia, enervată de China: 'Lansăm un apel la oprirea imediată a exerciţiilor militare!'

Xinhua
taiwan

Tirurile de rachete balistice chineze în jurul Taiwanului, dintre care unele ar fi căzut în zona economică exclusivă a Japoniei, sunt "o serioasă problemă care afectează securitatea noastră naţională şi a cetăţenilor noştri", a declarat vineri premierul japonez, Fumio Kishida, citat de AFP, relatează Agerpres.

"Lansăm un apel la oprirea imediată a exerciţiilor militare" chineze care au început joi şi urmează să continue până duminică, a adăugat Fumio Kishida după o întâlnire cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, care a sosit cu o zi înainte la Tokyo.

Prim-ministrul nipon confirmat că Japonia şi Statele Unite "vor continua să se coordoneze îndeaproape pentru a menţine pacea şi stabilitatea în strâmtoarea Taiwan".

Nancy Pelosi, 82 de ani, aflată la prima sa vizită în Japonia din 2015, a înfuriat China călătorind în Taiwan marţi şi miercuri, Beijingul considerând acest teritoriu autonom cu 23 de milioane de locuitori ca parte integrantă a teritoriului său.

China a lansat ample exerciţii militare fără precedent în jurul Taiwanului, folosind avioane de luptă şi elicoptere şi trăgând cu rachete balistice, dintre care unele ar fi survolat insula şi ar fi căzut pentru prima dată în zona economică exclusivă a Japoniei, potrivit Ministerului nipon al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.