Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia - Funerallii de stat pentru Shinzo Abe

The Japan Times
Shinzo Abe

Japonia intenţionează să organizeze funeralii de stat pentru fostul premier Shinzo Abe pe 27 septembrie, au indicat surse guvernamentale citate miercuri de Kyodo.

Funeraliile, care vor fi integral finanţate de guvern, vor avea loc cel mai probabil pe arena Nippon Budokan din centrul capitalei Tokyo.

Planul în acest sens urmează să fie aprobat de cabinet cel mai devreme săptămâna aceasta.

Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost ucis pe 8 iulie la Nara, în vestul Japoniei, în timp ce susţinea un discurs în cadrul unui miting electoral în plină stradă. Presupusul său asasin, Tetsuya Yamagami, un japonez de 41 de ani, a fost arestat imediat după atac. El le-a spus anchetatorilor că l-a împuşcat pe Abe pentru că era furios pe o organizaţie religioasă cu care fostul lider întreţinea legături, potrivit lui.

Funeraliile în cadru restrâns la care au participat familia şi apropiaţii lui Shinzo Abe au avut loc săptămâna trecută într-un mare templu budist din Tokyo. Mii de concetăţeni i-au adus un ultim omagiu în zona templului şi la trecerea cortegiului său funerar prin faţa instituţiilor politice ale ţării.

Abe, un politician care a marcat profund politica ţării sale, a deţinut recordul în calitate de cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, post pe care l-a ocupat în 2006-2007, apoi, din nou, de la sfârşitul anului 2012 până în vara lui 2020.

Funeraliile de stat anunţate vor fi primele funeralii naţionale pentru un fost premier japonez după cele ale lui Shigeru Yoshida în 1967, care a jucat un rol-cheie în reconstrucţia ţării după război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.