Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia ia în calcul eliminarea cerințelor privind testele COVID-19 la frontieră

smartradio.ro
test covid

Japonia ar putea elimina cerințele privind testele COVID-19 înainte de plecare pentru călători și ar putea ridica plafoanele zilnice pentru cei care intră în țară, a raportat presa națională, citată de Reuters.

Japonia are unele dintre cele mai stricte măsuri de frontieră în caz de pandemie dintre marile economii, solicitând călătorilor să prezinte un test negativ pentru coronavirus efectuat în termen de 72 de ore de la plecare, potrivit Mediafax.

Guvernul ar putea renunța în curând la testele pentru pasagerii vaccinați, schimbarea urmând să intre în vigoare în câteva săptămâni, a relatat Nikkei la sfârșitul zilei de luni.

Plafonul zilnic de călători care intră în țară ar putea fi majorat de la 20.000 la 50.000 încă de luna viitoare, a relatat marți Fuji News Network.

Secretarul-șef al cabinetului Hirokazu Matsuno a refuzat să comenteze calendarul unei eventuale relaxări la frontiere, spunând că aceasta va depinde de condițiile COVID din Japonia și de peste hotare.

„Împreună cu luarea tuturor măsurilor pentru a preveni contagiunea, vom promova și activitatea economică - iar în ceea ce privește măsurile de control la frontieră, le vom relaxa în etape, păstrând în același timp un echilibru între aceste două lucruri”, a declarat Matsuno.

Ministerul japonez de Externe a declarat că este la curent cu informațiile din presă, dar a spus că Ministerul Sănătății poate face comentarii, care are jurisdicție asupra controalelor privind infecțiile la frontieră. Ministerul Sănătății nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Premierul Fumio Kishida, care se recuperează de COVID la domiciliul său după ce a fost testat pozitiv duminică, a declarat în luna mai că dorește să alinieze măsurile de frontieră ale Japoniei mai mult cu cele ale altor națiuni din Grupul celor Șapte.

În iunie, Japonia s-a deschis turiștilor pentru prima dată în ultimii doi ani, deși vizitatorii trebuie să obțină vize și să se limiteze la tururi ghidate, la pachet.

Grupuri de afaceri naționale și străine au cerut o mai mare relaxare a controalelor la granițele Japoniei, spunând că măsurile riscă să provoace rămânerea națiunii în urmă din punct de vedere economic. Lobby-urile de business europene și americane au salutat măsurile de relaxare raportate, în timp ce au cerut insistent ca Japonia să restabilească eligibilitatea pentru ridicarea vizelor pentru călătorii de afaceri și turiști.

„Am dori să reiterăm faptul că necesitatea ca oamenii de afaceri să dețină o viză înainte de a pleca în Japonia este încă un obstacol”, a declarat președintele Consiliului European de Afaceri, Michael Mroczek. „Acest lucru în special pentru întreprinderile care nu au nicio prezență în Japonia”.

Om Prakash, președintele Camerei de Comerț Americane din Japonia, a încurajat guvernul să își alinieze politicile de călătorie la frontieră cu cele ale altor țări din G7 „pentru a restabili reputația Japoniei ca un loc primitor și deschis”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.