Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia, în doliu: Înmormântarea lui Shinzo Abe este în desfășurare. Oameni din toate categoriile sociale s-au adunat pe străzile din jurul templului / VIDEO

East Asia Forum
Shinzo Abe

Slujba de înmormântare a fostului prim-ministru Shinzo Abe este în curs de desfășurare, la patru zile de la asasinarea politicianului, vinerea trecută.

Ceremonia privată, care are loc la Templul Zojoji din Tokyo, este deschisă doar membrilor familiei, demnitarilor străini și apropiaților fostului lider.

Însă oameni din toate categoriile sociale s-au adunat pe străzile din jurul templului pentru a-și prezenta omagiile, cei în doliu aducând flori, bilete și alte ofrande.

Oamenii cu care a vorbit CNN au declarat că au fost șocați de împușcarea lui Abe, vineri, în plină zi.

Crima a fost deosebit de șocantă, având în vedere că Japonia are una dintre cele mai scăzute rate din lume în ceea ce privește infracțiunile comise cu arme de foc și este considerată în general una dintre cele mai sigure țări.

Abe a fost o figură extrem de populară, dar controversată de-a lungul celor două mandate ale sale, din 2006 până în 2007 și din nou din 2012 până în 2020. Unele dintre cele mai semnificative acțiuni ale sale au inclus creșterea cheltuielilor pentru apărare și promovarea unei schimbări dramatice în politica militară japoneză, permițând forțelor armate ale țării să se angajeze în lupte în străinătate - cu condiții - pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Templul budist, situat în apropiere de Tokyo Tower, este un loc semnificativ din punct de vedere cultural și istoric, care găzduiește mormintele a șase dintre shogunii Tokugawa, precum și ale soțiilor și copiilor acestora.

După slujbă, mașina mortuară care va transporta trupul lui Abe se va deplasa de la templu la sala funerară Kirigaya pentru incinerare, trecând pe lângă o serie de clădiri importante, inclusiv biroul premierului și clădirea Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.