Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia, în stare de alertă după ultimul gest al Coreei de Nord. Reacție dură a SUA

skynews.com
racheta

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică, din partea de est a ţării către apele din largul coastelor sale estice, a anunţat statul major al armatei sud-coreene, citat de agenţia Yonhap. Lansarea a avut loc la ora locală 7.50 şi a fost prima după data de 19 iulie.

Potrivit Reuters, lansarea de miercuri se încadrează într-o serie de încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU. Racheta lansată miercuri, de tip Rodong, cu rază medie de acţiune, a parcurs aproximativ 1000 de km, a declarat o sursă guvernamentală de la Seul, potrivit Yonhap. În iulie fuseseră lansate două rachete Rodong şi o rachetă Scud cu rază mai scurtă. 

Potrivit agenţiei de presă sud-coreene, este vorba despre o etalare a forţei din partea Coreei de Nord, după instalarea unui sistem avansat anti-rachetă al Statelor Unite în Coreea de Sud. Sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD, apărare regională la mare altitudine) este o încercare de a contracara ameninţările în creştere, nucleare şi cu rachete, din partea Coreei de Nord.

Vezi și: România poate deveni cel mai important pilon NATO: SUA vor să mute militarii de la Incirlik la no

Japonia a reacţionat la lansarea de miercuri prin punerea în alertă a forţelor sale de apărare naţională, informează DPA. Măsura a fost ordonată de ministrul apărării, Gen Nakatani.

Statele Unite sunt gata să se apere şi să îşi protejeze aliaţii, a declarat miercuri Anna Richey-Allen, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică înspre Marea Japoniei. 

"Suntem în continuare gata să colaborăm cu aliaţii şi partenerii noştri din întreaga lume pentru a răspunde noilor provocări ale RPDC (Republica Populară şi Democrată Coreeană), să ne apărăm pe noi înşine şi să ne apărăm aliaţii împotriva oricărui atac sau oricărei provocări", a declarat ea, potrivit AFP.

Vezi și: SUA anunță că ARMA TERIBILĂ a forțelor aeriene e gata de luptă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.