Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia începe să testeze un vaccin împotriva COVID-19

Investing.com
Japonia

Un concern format din entităţi publice şi private din Osaka (vestul Japoniei) va începe testarea pe oameni a unui potenţial vaccin împotriva COVID-19 la sfârşitul lunii iunie, au anunţat miercuri autorităţi regionale, citate de EFE.

Testele pe oameni vor fi primele de acest tip realizate în Japonia pentru a dezvolta un posibil vaccin împotriva bolii provocate de noul coronavirus, a declarat la o conferinţă de presă guvernatorul din Osaka, Hirofumi Yoshimura, scrie agerpres.ro.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

Proiectul este realizat de compania farmaceutică locală Anges în colaborare cu universităţi şi spitale din această prefectură niponă, ca rezultat al unei iniţative comune care a fost lansată în aprilie pentru a dezvolta medicamente şi vaccinuri împotriva COVID-19.

Vaccinul va fi administrat iniţial unui număr de 30 de membri ai personalului medical de la Spitalul Universitar din Osaka din data de 30 iunie, iar aceste teste vor fi extinse altor sute de persoane până în octombrie, a explicat Yoshimura în declaraţii acordate televiziunii publice NHK.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

Dacă va fi confirmată eficienţa şi siguranţa produsului, concernul este de părere că poate produce aproximativ 200.000 de doze până la sfârşitul acestui an, însă va trebui să primească aprobarea autorităţilor înainte de a-l putea distribui la nivel naţional începând cu anul 2021.

"Este foarte important să putem avea tratamente şi vaccinuri împotriva coronavirusului. Mi-ar plăcea ca din Osaka să putem conduce acest prim pas pentru a trece de la defensivă la ofensiva împotriva virusului", a precizat Yoshimura.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.