Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia cumpără mai mult gaz natural lichefiat SUA și Oman pentru a-și asigura aprovizionarea cu combustibil

Inquam Photos / George Calin
depozite gaze

Japonia a convenit să achiziționeze mai mult GNL din SUA și Oman pentru a asigura o bună aprovizionare cu combustibil și a evita viitoarele penurii, potrivit Bloomberg, citat de news.am.

Inpex Corp, cea mai mare companie japoneză de explorare, a semnat un acord pentru a cumpăra 1 milion de tone de GNL pe an de la proiectul de export LNG CP2 al Venture Global din Louisiana, timp de 20 de ani. Potrivit Venture Global, construcția proiectului CP2 este programată să înceapă anul viitor.

Mai multe companii japoneze, printre care Mitsui & Co., Itochu Corp. și cel mai mare producător de energie din țară, Jera Co. vor încheia un acord cu Oman pentru a cumpăra aproximativ 2 milioane de tone suplimentare pe an începând cu 2025, timp de 10 ani, a relatat NHK.

Guvernul japonez explorează modalități de creștere a securității energetice pe fondul penuriei de combustibil din țară. Planul este ca rezervele globale de GNL să rămână limitate timp de ani de zile, amenințând cu creșterea costurilor de import și a inflației.

De asemenea, marchează o schimbare pentru importatorii japonezi de GNL, care au renunțat la acordurile pe termen lung, așteptându-se ca trecerea la surse de energie mai puțin poluante să reducă cererea de gaze în acest deceniu. În schimb, companiile și-au sporit încrederea pe piața spot pe termen scurt pentru a-și asigura aprovizionarea cu GNL.

Cu toate acestea, din cauza restricției de pe piața spot și a prețurilor apropiate de maximele record, companiile japoneze inversează acum cursul și blochează ani de aprovizionare la tarife mai atractive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.