Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul japonez nu plafonează prețul țițeiul rusesc extras din Sakhalin-2

assets.rbl.ms
petrol-gaze

Japonia va aplica plafonarea de preț pentru țițeiul rusesc începând de luni, însă nu și pentur petrolul importat de japonezi de la uzina rusă Sakhalin-2, a anunțat guvernul nipon într-un comunicat, conform Reuters.

Decizia a fost luată „în lumina securității energetice a Japoniei”, a precizat guvernul de la Tokyo. Operatorii energetici japonezi dețin participații în proiectul Sakhalin-2 din estul îndepărtat al Rusiei.

Secretarul Cabinetului de Miniștri, Hirokazu Matsuno, a declarat la rândul său, într-o conferință de presă, că Japonia nu este convinsă de eficiența plafonului de prețuri la petrolul rusesc, citat de TASS.

Ţările din G7, între care Japonia, au convenit vinerea trecută să plafoneze preţul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că "nu este o decizie serioasă" pentru că limita de preț „este foarte confortabilă pentru bugetul statului terorist". Ucrainenii susțin că prețul ar fi trebui plafonat la 30 de dolari pe baril de petrol rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.