Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia: Pachet de măsuri pentru sprijinirea economiei în valoare de 1.000 de miliarde de dolari

Investing.com
Japonia

Japonia a anunțat luni un pachet pentru sprijinirea economiei în valoare de aproape 1.000 de miliarde de dolari, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus, anunță CNN.

Prim ministrul japonez Shinzo Abe a anunțat luni pachetul de 108.000 de miliarde de yeni (989 miliarde de dolari) - o sumă echivalentă cu aproximativ 20% din PIB-ul celei de-a treia economii a lumii.

Pachetul include zeci de miliarde de dolari în numerar pentru familii și proprietarii de afaceri mici care și-au pierdut veniturile din cauza virusului. Pachetul include, de asemenea, măsuri fiscale și împrumuturi cu dobândă zero, potrivit Mediafax.ro.

Statele Unite a adoptat o lege ce alocă 2.000 de miliarde dolari pentru stimularea economiei, cel mai mare pachet de ajutor de urgență din istorie. Germania, Franța, Regatul Unit, Italia, Spania și alte economii importante au anunțat, de asemenea, planuri uriașe de cheltuieli.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Numărul mare de pachete de sprijin economic vine pe măsură ce numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească. Până acum, peste 1,27 milioane de oameni au fost infectați, în timp ce 69.000 de oameni au murit, potrivit Universității Johns Hopkins. Japonia a înregistrat peste 3.600 de îmbolnăvici și 85 de decese.

Datele recente ale șomajului, producției industriale și vânzărilor cu amănuntul au sugerat că economia Japoniei dă semne că rezistă influențelor virusului care a apărut în Asia în februarie, a remarcat Tom Learmouth, economistul japonez la Capital Economics. Dar "nu există nici o îndoială că perturbarea indusă de coronavirus va genera o lovitură economică severă în lunile următoare", a spus el într-o notă de cercetare.

Numărul infecțiilor a crescut accelerat în marile orașe, cum ar fi Tokyo și Osaka, a adăugat el, adăugând că îngrijorările cu privire la „al doilea val” al virusului i-au determinat pe locuitori să rămână în case și magazinele să se închidă.

Abe a anunțat, de asemenea, că va declara marți o stare de urgență, cu o durată de aproximativ o lună - o evoluție notabilă, întrucât premierul a refuzat să facă la fel ca săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.