Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia restricționează din motive de securitate deținerile străine la companiile high-tech

Investing.com
Japonia

Guvernul Japoniei a anunţat luni că va include industriile high-tech pe o listă de afaceri la care deţinerile străine la companii japoneze vor fi restricţionate, din motive de securitate, transmite Reuters. Noua regulă, care va intra în vigoare pe 1 august, survine în contextul presiunilor sporite din partea Statelor Unite legate de riscurile de securitate cibernetică şi transferurile de tehnologie ale Chinei, transmite Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Țările avansate utilizează din ce în ce mai mult energia regenerabilă; cum se descurcă România - RAPORT

Guvernul japonez nu a făcut nicio referire la ţările sau companiile ccare vor fi afectate de aplicarea restricţiilor referitoare la deţinerile străine la industriile IT şi de telecomunicaţii.

Anunţul a avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele american Donald Trump şi premierul japonez Shinzo Abe au avut discuţii la Tokyo referitoare la comerţ şi alte probleme.

Statele Unite au avertizat ţările să nu utilizeze tehnologie chineză, afirmând că echipamentele Huawei Technologies ar putea folosite de Beijing pentru a spiona Occidentul. China şi Huawei au respins cu fermitate acuzaţiile.

”Pe baza importanţei crescute a asigurării securităţii cibernetice în ultimii ani, am decis să luăm măsurile necesare, inclusiv adăugarea producţiei de circuite integrate, pentru a preveni o situaţie care ar afecta grav securitatea naţională a Japoniei”, potrivit unui comunicat al guvernului.

Japonia vrea să prevină o scurgere de tehnologie considerată importantă pentru securitatea naţională sau producerea de daune industriei de apărare şi tehnologiei.

Noua regulă va fi aplicată unor 20 de sectoare în industria informaţiilor şi comunicaţiilor, potrivit unui comunicat comun al Ministerului de Finanţe. Ministerului Comerţului şi Ministerului Comunicaţiilor.

Potrivit legii controlului schimburilor externe şi comerţului extern, Japonia controlează capitalul în anumite industrii, cum ar fi avioanele, sectoarele legate de energia nucleară şi producţia de arme.

Legea cere investitorilor străini să raporteze guvernului japonez şi să se supună inspecţiilor, în cazul în care cumpără cel puţin 10% din acţiuni la companii japoneze listate la bursă sau achiziţionează titluri la firme nelistate.

Dacă guvernul constată nereguli, poate obliga investitorii străini să îşi modifice sau să îşi anuleze planurile de investiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.