Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia se pregătește pentru taifunul Maysak - Ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt au lovit insulele din sudul arhipelagului nipon

taifun, nesat

Ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt au lovit insulele din sudul Japoniei marţi dimineaţă, în timp ce taifunul Maysak se apropia de regiune, relatează dpa potrivit Agerpres.

Autorităţile le-au cerut rezidenţilor "să se adăpostească în clădiri rezistente" după ce agenţia meteorologică japoneză a avertizat că Maysak poate aduce valuri înalte, ploi torenţiale, rafale violente de vânt şi inundaţii.

Cel puţin patru persoane au fost rănite pe insula Okinawa, a informat postul public japonez NHK.

Maysak a adus rafale de vânt de până la 196 de kilometri pe oră pe insula Kume şi peste 33.000 de gospodării au rămas fără energie electrică pe insulele Okinawa şi Kume, a informat ziarul Okinawa Times.

Este de aşteptat ca furtuna să conducă marţi la anularea a 238 de zboruri în regiunea Okinawa, după ce cu o zi înainte au fost anulate în total 266 de zboruri, precizează ziarul.

Aeroportul Naha din Okinawa a fost închis luni seara.

Agenţia meteorologică japoneză a avertizat că furtuna poate aduce până la 80 de milimetri de ploaie pe oră în unele regiuni ale insulei Okinawa.

Sunt estimate precipitaţii de până la 200 milimetri pentru insula Okinawa şi de până la 150 de milimetri pentru insula Kyushu până miercuri dimineaţă, a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.