Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia va renunţa la testele pentru depistarea COVID-19 impuse călătorilor din China

smartradio.ro
test covid

Japonia va renunţa, începând de miercuri, la testele pentru depistarea COVID-19 impuse călătorilor care sosesc din China, a anunţat luni Guvernul nipon, punând astfel capăt unei măsuri despre care autorităţile de la Beijing au afirmat că este ''discriminatorie'', informează AFP.

Călătorii din China trebuie să prezinte doar dovada vaccinării sau să prezinte un test negativ realizat înaintea călătoriei, conform regulii general valabile în prezent pentru toate persoanele care sosesc în Japonia indiferent de naţionalitatea lor, potrivit unui comunicat al Guvernului nipon.

Autorităţile din Tokyo au început să aplice acea restricţie sanitară la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut în contextul unei unei creşteri accentuate a numărului de cazuri de COVID-19 pe teritoriul Chinei la finalul anului 2022, după renunţarea la politica ''zero Covid'' aplicată de Guvernul de la Beijing, potrivit Agerpres.

China a ripostat în ianuarie 2023 prin suspendarea timp de trei săptămâni a acordării de vize de scurtă şedere pentru cetăţenii japonezi.

Japonia nu este însă singurul stat care a aplicat astfel de măsuri: şi alte ţări au înăsprit la rândul lor condiţiile de intrare pentru călătorii care sosesc din China, iar printre ele s-au numărat Statele Unite, Coreea de Sud, Australia şi ţări europene, inclusiv Franţa.

Aceste ţări au ridicat însă progresiv astfel de precauţii în ultimele luni. Franţa, spre exemplu, nu mai solicită de la mijlocul lunii februarie un test PCR negativ realizat cu cel mult 48 de ore înainte pentru călătorii care vin din China.

În 2019, înaintea pandemiei, 30% dintre vizitatorii străini care soseau în Japonia veneau din China continentală. Ei reprezentau turiştii care cheltuiau cele mai mari sume în arhipelagul nipon, care mizează din nou pe turismul internaţional în vederea redresării sale economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.