Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Javier Cercas, câștigătorul premiului Planeta pentru roman, vrea să scrie o carte despre Nadal

rafael nadal

Scriitorul spaniol Javier Cercas (57 de ani) a câștigat în 2019 premiul "Planeta" pentru roman. "Terra Alta" este titlul cărții care l-a adus pe primul loc pe iberic, acesta câștigând 601.000 de euro.

Acum, Javier Cercas a vorbit despre planurile de viitor cu jurnaliștii de la Sport și a dezvăluit că are nevoie de ajutor pentru a scrie următoarea carte. Scriitorul este fascinat de Rafael Nadal și nu știe cum să ajungă la el: "dacă ar putea să îi transmită cineva că există aici un nebun care vrea să scrie despre el".

"Mereu mi-a plăcut tenisul, pentru că am jucat mult când eram copil. Am jucat și campionate... Acum, mă uit mult la tenis. Nadal? Nadal este incredibil. Agassi a spus în urmă cu puțin timp: "opriți-vă să mai spuneți prostii, el (n.red. - Rafael Nadal) este cel mai bun jucător de tenis din istorie și punct, să terminăm cu această discuție".

Eu nu știu dacă este cel mai bun din istorie, dar am învățat multe de la Nadal. Visez să scriu o carte despre el, precum "Open", autobiografia lui Agassi.

Citește și: Staţiune din Vâlcea, izolată de viscol! Zeci de turişti au fost întorşi din drum de salvamontişti

Nadal este o bombă, este incredibil. Interviurile pe care le dă sunt impresionante: zilele trecute spunea că el visa doar să ajungă un om corect. Și mie mi se întâmplă la fel. În plus a mai spus că din succese poți învăța mai multe decât din înfrângeri, iar noi suntem obișnuiți să credem fix invers.

Este o reflecție genială. Eu nu am auzit la nimeni lucruri astea, nici măcar la Shakespeare.

Citesc interviurile oferite de Nadal de parcă citesc Biblia. Eu am scris destul de mult despre tenis, iar ceea ce pățesc acum este că nu știu ce să mai scriu despre Nadal, dacă ar putea să îi transmită cineva că există aici un nebun care vrea să scrie despre el!", a spus Javier Cercas, potrivit site-ului sport.es.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.