Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker bate cu pumnul în masă: UE nu va renegocia acordul privind Brexitul

Daily Express
Jean-Claude Juncker si Theresa May

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a avertizat Marea Britanie că nu va exista o renegociere a acordului privind Brexitul după ce premierul britanic Theresa May a amânat votul din parlament, scrie Politico, conform news.ro.

Vorbind în Parlamentul European la Strasbourg, Juncker a afirmat că a avut o surpriză neplăcută când a aflat că Brexitul va fi discutat la un summit UE din această săptămână. El a apărat şi soluţia de rezervă din acord privind graniţa cu Irlanda de Nord, criticată dur de mulţi parlamentari britanici.

„Avem un oaspete-surpriză la Consiliul European, Brexitul. Sunt surprins pentru că am ajuns la un acord pe 25 noiembrie, împreună cu guvernul Marii Britanii”, a afirmat el. „Acordul la care am ajuns este cel mai bun acord posibil – este singurul acord posibil. Aşa că nu este loc de renegocieri”, a adăugat Juncker în aplauzele plenului. „Este loc, totuşi, pentru mai multe clarificări”, a precizat el.

Caz REVOLTĂTOR la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova! Liftiera cerea șpagă cadourile copiilor bolnavi de cancer: 'Mie ce mi-ați adus? Ce plasă îmi dați?'

În ceea ce priveşte soluţia de rezervă, care are ca scop prevenirea unei graniţe stricte în insula Irlandei în cazul în care nu se va ajunge la un acord mai vast între Marea Britanie şi Uniunea Europeană în viitoarea lor relaţie economică, Juncker a afirmat: „Este necesară pentru coerenţa acordului cu Marea Britanie. Este necesară pentru Irlanda. Irlanda nu va fi lăsată singură niciodată”.

După Juncker, liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, a acuzat guvernul britanic că încearcă să redeschidă negocierile. „Acum vedem că se încearcă din nou renegocierea. Cred că am pierdut destul timp discutând despre Brexit. Nu vom juca acest joc”, a declarat el. Weber a adăugat că dacă Marea Britanie vrea noi asigurări şi clarificări, atunci, în mod similar şi UE ar trebui să ceară clarificări privind ce îşi doreşte Regatul Unit din viitoarea relaţie economică.

„Dacă putem avea claritate în aceste subiecte, negocierile ar merge mai rapid. Dacă colegii britanici cer clarificări, putem lua în considerare să facem acelaşi lucru”, a afirmat Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.