Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker deplânge incendiul de la la Notre Dame: Catedrala aparţine întregii umanităţi. Ce seară tristă! Ce regretabil

notre dame

"Notre-Dame de Paris aparţine întregii umanităţi. A inspirat atât de mulţi scriitori, pictori, filosofi şi vizitatori din toată lumea. Ce seară tristă! Ce regretabil! Împărtăşesc emoţiile cu naţiunea franceză, care sunt şi ale noastre", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker potrivit Agerpres

''Urmăresc minut cu minut incendiul căruia i-a căzut pradă Notre-Dame din Paris'', a adăugat politicianul luxemburghez, conform unui comunicat difuzat luni seara.

Preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, s-a referit la tragicul incident prin intermediul profilului său de pe reţeaua socială Twitter: "Notre-Dame de Paris este Notre-Dame a întregii Europe", a scris Tusk în limba franceză luni seara. "Suntem toţi alături de Paris astăzi", a adăugat el în limba engleză.

"Pompierilor, care fac tot posibilul pentru a controla focul de la Notre-Dame din Paris, un simbol al Franţei şi de care toţi europenii sunt mândri", a declarat la rândul său preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Incendiul, care este pe cale să mistuie în întregime emblematicul edificiu din capitala franceză, a declanşat un val de emoţie la nivel internaţional, iar preşedintele francez Emmanuel Macron a anulat un discurs televizat, care era foarte aşteptat din cauza crizei "vestelor galbene" care afectează ţara timp de mai multe luni, pentru a se deplasa la faţa locului.

Focul de la catedrală a fost declarat la ora 18:50 ora locală (16:50 GMT) pe acoperişul clădirii şi continuă încă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.