Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker, MESAJ despre respectarea statului de drept: Discuțiile aprinse între guverne și instituții devin din ce în ce mai comune

junker

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, s-a declarat foarte îngrijorat de evoluțiile din unele state membre în ceea ce privește statul de drept, adăugând că sancțiunile incluse în Articolul 7 din Carta UE ar trebui impuse în cazul în care statul de drept este amenințat, scrie Mediafax.

Juncker a mai afirmat în discursul privind "Starea Uniunii" că "trebuie să fie respectate hotărârile Curții de Justiție și puse în aplicare. Acest lucru este vital. Uniunea Europeană este o comunitate de drept. Respectarea statului de drept și respectarea deciziilor Curții nu sunt opționale".

"Articolul 7 trebuie aplicat ori de câte ori statul de drept este amenințat", a declarat Juncker, salutând acțiunile în acest sens ale lui prim vicepreședintelui Frans Timmermans, despre care a afirmat că face o treabă remarcabilă privind apărarea statului de drept.

Citește și Anunț IMPORTANT al președintelui Comisiei Europene despre starea financiară a UE: Am depășit criza financiară

Juncker a subliniat și necesitatea unei prese libere și apărării jurnaliștilor.

"Discuțiile aprinse între guverne și instituții devin din ce în ce mai comune. Tonul nu este numai îngrijorător atunci când vine vorba de discursul politic. (...) unii încearcă să blocheze cu totul dezbaterea vizând mass-media și jurnaliștii (...) Prea mulți jurnaliști sunt atacați, intimidați și uciși", a declarat șeful Comisiei Europene,

"Europa trebuie să fie mereu un loc unde libertatea presei este posibilă", a declarat Juncker.

"Trebuie să facem mai mult pentru a ne proteja democrația noastră și agenții acesteia - jurnaliștii noștri", a completat oficialul european.

Articolul 7 din Carta UE se referă la posibilitatea suspendării anumite drepturi care îi revin statului membru în cadrul Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.