Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Pierre Jaussaud, dublu campion la Le Mans, a decedat la vârsta de 84 de ani

eurosport
Le Mans

Francezul Jean-Pierre Jaussaud, câştigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans în 1978 şi 1980, a decedat la vârsta de 84 de ani, a anunţat joi Automobile Club de l'Ouest (ACO), ce organizează celebra cursă de anduranţă.

"Emoţia sa pe podium în 1978 a marcat o generaţie de pasionaţi. Victoria sa în 1980 cu coechipierul şi prietenul său Jean Rondeau va rămâne pentru totdeauna una din cele mai mari performanţe ale sportului automobilistic", a subliniat Pierre Fillon, preşedintele ACO, într-un comunicat citat de AFP.

Jaussaud nu a avut ocazia să concureze în Formula 1 ca alţi mari piloţi francezi ai generaţiei sale, ca Jean-Pierre Beltoise, Gerard Larrousse sau Henri Pescarolo, ultimul fiind şi el o legendă a cursei de la Le Mans.

El a avut totuşi o carieră frumoasă în monopost, cu o victorie în Marele Premiu de Formula 3 de la Monaco în 1968, titlul naţional la aceeaşi categorie în 1970, înainte de a fi vicecampion european de Formula 2 în 1972.

În treisprezece participări în Cursa de 24 de ore de la Le Mans între 1966 şi 1983, el a concurat mai ales pentru Matra, Renault-Alpine (victorie în 1978) şi Rondeau (victorie în 1980).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.