Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Yves Le Drian se va întâlni cu Hariri la Ryad

The Times of Israel
Saad Hariri

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, se va întâlni cu premierul libanez demisionar Saad Hariri în cursul vizitei sale în Arabia Saudită, care a început miercuri, potrivit anturajului diplomatului francez, relatează AFP. Le Drian se va întâlni miercuri seara la Riad cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, apoi în principiu joi cu Hariri, a precizat sursa.

Preşedintele libanez Michel Aoun a acuzat miercuri Arabia Saudită că-l reţine pe Saad Hariri, care şi-a anunţat demisia pe 4 noiembrie din Riad. Într-un interviu difuzat duminică, Hariri a afirmat că este ''liber'' şi că se simte ''foarte bine'', şi a dat asigurări că va reveni, ''cu voia Domnului'', în Liban.

La rândul său, preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, citat de agenţia Xinhua, a anunţat miercuri că a vorbit la telefon cu Hariri. Liderul de la Nicosia a declarat presei, după o reuniune a consiliului său de miniştri, că el a avut iniţiativa de a-l suna pe Hariri. ''Consider că eu şi Hariri suntem prieteni şi am simţit nevoia de a comunica cu el pentru a fi sigur că este bine. Este încă în Arabia Saudită şi mi-a spus că este bine'', a declarat Anastasiades, fără alte detalii despre conversaţia telefonică cu Hariri. ''L-am invitat să viziteze Cipru când va avea ocazia'', a mai spus preşedintele cipriot, conform Agerpres.

Hariri şi-a anunţat demisia spunând că se teme de o tentativă de asasinat împotriva sa. El urma să întreprindă o vizită în Cipru cu numai o săptămână înainte de anunţarea demisiei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.