Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeb Bush pune capat suspansului în privința candidaturii la Casa Albă

jeb_bush

Jeb Bush, candidatul la învestitura republicana pentru Casa Alba în 2016, va pune capat luni suspansului prin lansarea oficiala a campaniei sale prezidentiale, calcând astfel pe urmele fratelui si ale tatalui sau, relateaza AFP.

Fostul guvernator al statului Florida se va întâlni cu sustinatorii sai la ora 19.00 GMT într-un campus al universitatii Miami - Dade College. El si-a început cariera politica în Florida, în calitate de guvernator în perioada 1999-2007, o experienta pe care intentioneaza sa o fructifice pentru a se distinge de familia sa ilustra si pentru a-i convinge pe americani ca merita sa devina sef al statului.

Oficial, Jeb Bush, 62 de ani, exploreaza de sase luni posibilitatea unei candidaturi, desi acest lucru era considerat cert, în conditiile în care candidatul strânge fonduri, iar deplasarile sale au devenit din ce în ce mai numeroase în state strategice pentru alegerile primare din 2016. El a mentionat de asemenea statutul sau de candidat si si-a facut deja public logoul de campanie, 'Jeb!', omitând numele de familie.

'Rolul meu este acela de a fi cel mai bun candidat, de a-i convinge pe oameni ca ideile îmi apartin si ca viitorul tarii are nevoie de calitatile mele de lider', a declarat el sâmbata pentru canalul NBC în Tallinn, Estonia, unde si-a încheiat turneul european care l-a condus la Berlin si Varsovia. 'Discursul s-a încheiat', a spus el.

Republicanul nu a dorit sa insiste asupra presedintiei lui George W. Bush. Desigur, el si-a exprimat adesea admiratia neconditionata pentru fratele si tatal sau, primul presedinte Bush, însa el insista: 'Jeb este diferit de George'.

Educatia se afla pe primul loc în campania lui, republicanul laudându-se cu crearea unui program în Florida prin care li se ofera bonuri copiilor din familiile modeste pentru a le permite achitarea taxelor de scolarizare în scolile private.

Jeb Bush a condus pâna anul trecut Fundatia pentru excelenta în educatie, unde a promovat o crestere a standardelor în învatamântul american, considerat mediocru în comparatie cu cel din alte tari concurente SUA.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.