Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeff Bezos, dat în judecată de o fostă angajată. Ce acuzații îi sunt aduse miliardarului

Flikr
Jeff Bezos

Fondatorul Amazon Jeff Bezos a fost dat în judecată de o fostă menajeră care susţine că a fost supusă discriminării rasiale şi a fost forţată să coboare în mod regulat pe fereastra unei spălătorii pentru a merge la toaletă, deoarece nu i s-a permis să intre în casa miliardarului decât pentru a face curăţenie, relatează The Guardian.

Mercedes Wedaa, care a afost timp de trei ani menajeră la proprietatea lui Bezos din Seattle, a susţinut într-un proces intentat la tribunalul de stat din Seattle că ea şi alţi angajaţi hispanici la curăţenie au fost trataţi diferit faţă de personalul alb.

Ea susţine că administratorul proprietăţii lui Bezos „a devenit agresiv şi abuziv” faţă de ea, în timp ce era „respectuos şi politicos” faţă de îngrijitorii albi.

Wedaa, care a început să lucreze pentru prima dată la casa lui Bezos în 2019, a spus că i se cerea în mod regulat să lucreze timp de 10 până la 14 ore fără pauze de prânz sau de odihnă dacă Bezos şi familia lui erau „la reşedinţă”.

Ea susţine în plângere că nu exista o sală de pauză sau o zonă de odihnă dedicată şi că, alături de alţi membri ai personalului, mânca în mod regulat în spălătorie.

Wedaa relatează, de asemenea, că nu i s-a permis să intre în casa lui Bezos cu excepţia cazului în care urma să facă curăţenie, ceea ce a îngreunat mersul la toaletă şi i-a provocat probleme de sănătate.

„Timp de aproximativ 18 luni, pentru a folosi o baie, reclamanta şi alte menajere au fost forţate să iasă pe fereastra spălătoriei spre exterior. Apoi  să meragă către camera tehnică, prin camera mecanică şi să coboare până la o baie”, se arată în plângere.

Un avocat al lui Bezos a negat toate afirmaţiile şi a spus că sugestia că Wedaa a fost discriminată pe baza rasei sale este „absurdă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.