Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg a stat cu ochii pe Kremlin: Ce a observat secretarul general al NATO, la întâlnirea dintre Vladimir Putin și Xi Jinping

politico.eu
Jens Stoltenberg NATO

NATO a "văzut unele semne" că Rusia a cerut probabil ajutor letal din partea Chinei pentru a susține războiul în Ucraina, a declarat marți secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, anunță CNN, potrivit Rador.

"Nu am văzut nicio dovadă că China livrează arme letale Rusiei, dar am văzut unele semne că aceasta a fost o solicitare din partea Rusiei și că aceasta este o problemă care este luată în considerare la Beijing de către autoritățile chineze", a declarat Jens Stoltenberg reporterilor în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles. "China nu ar trebui să ofere ajutor letal Rusiei. Asta ar însemna să sprijine un război ilegal", a avertizat Jens Stoltenberg.

Comentariile secretarului general al NATO au loc în timp ce Xi Jinping, președintele Chinei, se întâlnește la Moscova cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. De când Rusia a început invazia în Ucraina, Beijingul a pretins imparțialitate în conflict, dar a reluat retorica Kremlinului care acuză NATO pentru conflict, a refuzat să condamne invazia și a susținut financiar Moscova prin creșterea semnificativă a achizițiilor de combustibil rusesc.

NATO nu deţine nicio dovadă potrivit căreia China furnizează arme Rusiei

NATO nu deţine nicio dovadă potrivit căreia China furnizează arme Rusiei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, marți, prezentându-și raportul pentru 2022. "Nu am văzut nicio dovadă conform căreia China furnizează arme letale Rusiei" - a declarat acesta.

Totodată, Stoltenberg a susținut că, potrivit informaţiilor NATO, Federația Rusă ar fi solicitat asistență Chinei, "și autoritățile chineze analizează această solicitare". Secretarul general al NATO a subliniat că vizita președintelui chinez, Xi Jinping, la Moscova și discuțiile sale cu președintele rus, Vladimir Putin, confirmă apropierea continuă a celor două țări în ultimii ani.

"Această întâlnire de la Moscova face parte din comportamentul din ultimii ani, când China și Rusia se apropie din ce în ce mai mult în sfera militară, precum și în sfera economică, politică și diplomatică. Aceasta face parte din comportamentul în care Rusia și China construiesc un parteneriat strâns" - a adăugat el. Săptămâna trecută, versiunea europeană a ziarului american "Politico" a anunţat că, în 2022, companiile chineze ar fi furnizat Rusiei prin Emiratele Arabe Unite și Turcia puști, veste de protecţie și componente pentru drone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.