Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg dă speranțe Kievului: Ucraina se va alătura NATO, nu este vorba de dacă ci de când

politico.eu
Jens Stoltenberg NATO

Jens Stoltenberg a declarat la împlinirea a doi ani de la invazia rusă că Ucraina se va alătura NATO, nu este vorba de „dacă” ci de „când”.

"Președintele Putin a început acest război pentru că a vrut să închidă porțile NATO și să ia Ucrainei dreptul de a-și alege propria cale. Dar a reușit exact opusul. Ucraina este acum mai aproape de NATO decât oricând înainte". a spus secretarul general al NATO în discursul adresat ucrainenilor.

La 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, într-o escaladare a războiului ruso-ucrainean început în 2014. Invazia a fost cel mai mare atac asupra unei țări europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Se estimează că a provocat zeci de mii de victime civile ucrainene și sute de mii de victime militare. Până în iunie 2022, trupele rusești au ocupat aproximativ 20% din teritoriul ucrainean. Aproximativ 8 milioane de ucraineni au fost strămutați pe plan intern, iar peste 8,2 milioane de ucraineni au fugit din țară până în aprilie 2023, creând cea mai mare criză a refugiaților din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Deteriorările de mediu extinse provocate de război, descrise pe scară largă ca un ecocid, au contribuit la crize alimentare în întreaga lume.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.