Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg, despre conflictul din Kosovo: Unii dintre cei care au atacat NATO sunt ofiţeri de poliţie sârbi

Blick
blocaj drum kosovo

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat joi la evitarea oricărei escaladări a tensiunilor în Kosovo, după un incident care s-a soldat cu 93 de răniţi în luna mai, în rândurile KFOR, forţa Alianţei Nord-Atlantice desfăşurată în această fostă provincie sârbă, informează AFP, conform Agerpres.

"Este esenţial să se evite orice escaladare. Prin urmare, îndemn toate părţile să evite orice retorică care toarnă gaz peste foc", a declarat Stoltenberg la Bruxelles, alături de preşedinta Kosovo, Vjosa Osmani-Sadriu.

Atacul împotriva KFOR s-a soldat cu 93 de răniţi, dintre care trei grav. "Este total inacceptabil", a adăugat secretarul general al NATO, care a cerut ca responsabilii pentru acest atac să răspundă pentru faptele lor în faţa justiţiei.

"Cei care au atacat NATO pe 29 mai sunt în mod clar ştiuţi", a declarat la rândul său preşedinta Kosovo. Şi, desigur, unii dintre ei sunt "ofiţeri de poliţie sârbi veniţi din Serbia", care "nu doar că nu au fost suspendaţi (din funcţie), ci nici nu suportă niciun fel de consecinţe" pentru faptele lor, a adăugat ea.

Nordul Kosovo, unde se concentrează minoritatea sârbă, a rămas scena unor tensiuni recurente. Acestea s-au acutizat şi mai mult în luna mai, când autorităţile kosovare au decis să numească primari albanezi în patru municipalităţi cu majoritate sârbă.

Circa 120.000 de sârbi trăiesc în Kosovo, care numără în total 1,8 milioane de locuitori, în marea lor majoritate albanezi kosovari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.