Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg face dezvăluiri de culise din contraofensiva Ucrainei: Au reușit să străpungă liniile de apărare ale forțelor rusești și avansează

Ucraina face progrese în contraofensiva începută în iunie pentru a recupera teritoriul confiscat de Rusia, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Ucrainenii câștigă treptat teren... au reușit să străpungă liniile de apărare ale forțelor rusești și avansează”, a declarat Stoltenberg în fața parlamentarilor, în cadrul unor declarații făcute la Parlamentul European, conform The Guardian.

Între timp, Institutul pentru Studiul Războiului spune că atât surse ucrainene, cât și rusești raportează că industria de apărare rusă se confruntă cu „provocări tot mai mari în ceea ce privește înlocuirea proviziilor de bază, pe lângă provocările cunoscute în ceea ce privește refacerea stocurilor sale de arme de precizie”.

Grupul de cercetare îl citează pe Andriy Yusov, purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), care a declarat săptămâna aceasta că Rusia poate produce doar „zeci” de rachete de croazieră Kalibr și un număr mai mic de rachete Iskander pe lună, ceea ce nu îi va permite să își refacă stocurile de dinainte de 2022.

Între timp, surse rusești au remarcat că Moscova se luptă să găsească suficient cauciuc pentru a înlocui anvelopele uzate de pe vehiculele sale militare, ceea ce ar putea deveni o problemă și mai mare la iarnă, când condițiile se vor înrăutăți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.